lördag, september 06, 2008

NUHETER

Medievärlden förbättras

Över 10 års enträget förmedlande av positiva nyheter ger resultat. Medie-landskapet världen över eftersträvar numera att skildra verkligheten i högre grad än tidigare. Fram till början av 2000 talet förvillade mediaindustrin folket genom att skildra till större delen enbart negativa nyheter. Att verkligheten såg tvärtom ut, brydde sig chefredaktörerna på de största tidningarna inte om.

Den 18/1 2008 skedde ett genombrott. Den 18/9 2007 besökte en reporter och en fotograf från Metro på initiativ och uppdrag av Metros nyhets-samordnare Lars Carlsson, Jack Johansson och Mikael Engströms drömjobb och deltog i en sharingcirkel. I en sharingcirkel ges de medverkande utrymme att uttrycka det hon/han känner för, till punkt, utan att bli avbrutna. Reportern Andreas Nordh, fotografen Christina Blom, Mikael och Jack delade med sig och inspirerande varandra genom att berätta hur de förverkligade sina drömmar.

Lasse Carlsson på Metro började efter Andreas och Christinas uppskattade besök med glädje att maila in de senaste positiva och glada nyheterna från Metro till frilansande Jack som sammanställde nyheterna för gratistidningen TilliT med bara positiva och glada nyheter. 4 månader senare, på Mikaels dotter Lovis födelsdag, den 18 januari 2008, tryckte Metro upp ett internationellt temanummer med glada och positiva nyheter och en stor smilie på första sidan till sina 20 miljoner läsare i 21 länder.

Vi blir vad vi läser. Vad vill du att dina barn läser till frukost, lunch och middag? Gör som Metro! Maila till oss!

Dela med dig av dina senaste positiva och glada nyheter på alltarmojligt.nu och www.TilliT.info. Maila bilder, texter & ljud till jj@alltarmojligt.nu & tidningskungen @gmail.com så fortsätter vi med glädje att sprida dem vidare till alla!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails