söndag, augusti 22, 2010

Om Local Hero


Local Hero är ett projekt som stöttar ungdomar att själva genomföra drogfria aktiviteter där de bor. Du kan starta upp en grupp varsomhelst i Sverige – vi kommer till er!


Coachning av unga vuxna

När ni bestämt er för att bli Local Heroes får ni träffa två processledare under två tillfällen. De håller i en workshop och hjälper er hela vägen fram till ert slutliga projekt. Tillsammans med dom gör ni övningar och pratar om hur det ser ut där ni bor, om era tankar kring droger och får hjälp att planera det ni vill göra. När ni går med i Local Hero behöver ni inte ha någon idé om vad ni vill göra, det får ni hjälp med att komma fram till under workshopen. Har ni redan en tanke om vad ni skulle vilja göra så utgår vi självklart ifrån det och ger er hjälp att genomföra er idé.

Ni bestämmer aktiviteten

Med hjälp av workshopen kommer ni att kunna genomföra ett drogfritt projekt, en aktivitet ni själva bestämmer. Vad ni vill göra är det bara fantasin som sätter gränser för. Ni kan även ansöka om max 5 000 kronor i bidrag till er aktivitet.

Ingen avgift

Vi tar inte betalt för att hjälpa er att bli Local Heroes, det enda ni behöver göra är att hitta en lokal att vara i när ni träffar processledarna, ordna med mat och lite kontorsmaterial. Därför kan det vara bra att be någon vuxen, till exempel på skolan eller fritidsgården, att hjälpa till. Local Hero kan man göra på fritiden eller som ett projekt i skolan.

Vad krävs?

-Att ni är en grupp på ca 5-10 personer i åldrarna 13-19 år. Det går bra att vara några färre eller några fler.
-Att ni vill göra en drogfri aktivitet.
-Att ni har någonstans att vara under workshopen och mat till er och processledarna. Kolla gärna med någon vuxen om de kan hjälpa till med lokal och mat, till exempel en fritidsledare eller lärare. Vill ni gärna starta upp men har svårt att fixa det praktiska – ring så försöker vi hjälpa till.

Vad får man?

-Processledarna kommer till er helt utan avgift.
-Ni får Local Heroes profilmaterial, t-shirt, arbetsbok mm.
-Ni har möjlighet att ansöka om pengar till er aktivitet.
-Framför allt får ni hjälp och stöd att fixa något kul!
Kontakta


Projektsamordnare för Local Hero:
Email: stina@drugsmart.com Telefon: 08-412 46 22

http://local-hero.nu/cms/artikel/om-local-hero

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails